Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Нова победа за Дунав по пътя към професионалния футбол
Автор: Екип Ruse24.bg 13:51 / 19.10.2014Коментари (1)731
©
Футболистите на Дунав победиха с 4:2 Белица в мач от 10-ия кръг на Североизточната "В" група на Градския стадион в Русе. За селекцията на Веселин Великов това е девети успех от старта на шампионата, в който "драконите" имат още едно равенство и не познават вкуса на загубата.

Домакините започнаха по-активно. Вместо да решат изхода от двубоя още в неговото начало обаче те сами си създадоха трудности. Още в 6-ата минута дунавската отбрана сгреши, като допусна Гюрсес Александров да бъде изведен през центъра. Останал очи в очи срещу Радосвет Христов, той не сгреши и откри за 0:1. Последва натиск на "драконите", който даде резултат в 15-ата минута. Стражът на Белица Веселин Василев отрази удар на русенски футболист, но отбитата топка стигна до Йордан Димитров, който прониза вратата за 1:1. Ситуацията на терена постепенно се изнерви, за което помогна и реферът Самет Ахмед с някои спорни отсъждания. В 30-ата минута след наглед безобидно нарушение в централната част на игрището Живко Парашкевов се включи активно в разпра с Мартин Димов и двамата получиха червени картони.

Шест минути по-късно все пак русенският състав поведе. Йордан Димитров бе изведен отдясно и прати топката в мрежата с точен диагонален шут по тревата за 2:1. Малко по-късно Мирослав Будинов пропусна да увеличи домакинския аванс, след като не успя да оползотвори подаване на Андреас Васев и не уцели вратата отблизо.

След почивката "драконите" намалиха оборотите и бяха наказани в 50-ата минута. Ивелин Спасов стреля от пряк свободен удар от около 25 метра, топката тупна точно пред вратаря Радосвет Христов, който не успя да я улови и Християн Попов вкара отблизо за 2:2. Русенци тръгнаха да атакуват и 6 минути по-късно отново излязоха напред в резултата. Реферът отсъди дузпа и Диян Димов не сгреши за 3:2.

Поредната атака на Васев отдясно донесе нов гол в 83-ата минута. Той навърза няколко противникови бранители и стреля. Вратарят Василев изби, но топката попадна у Ивайло Раденцов, който вкара за 4:2. В добавеното време Георги Чакъров пропуса да направи успеха на домакините още по-убедителен, след като изведен очи в очи срещу Василев не успя да намери целта.

След победата Дунав продължава да е едноличен лидер с 28 точки, с 4 повече от Калиакра, който прегази Шумен 1929 с 6:2.

Следващият мач за русенци от първенството на Североизточната "В" група е на 21 октомври, вторник, от 16 часа в к.к. Албена срещу Черноморец (Балчик).

Съставът на Дунав: Радосвет Христов, Николай Колев, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Ивайло Раденцов, Андреас Васев, Йордан Димитров (85 - Светослав Читаков), Георги Чакъров, Мирослав Будинов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.10.2014 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: