Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Дунав спечели повече от 3 точки в Разград и гони нов успех
Автор: Екип Ruse24.bg 08:46 / 29.07.2015Коментари (0)593
©
При третата си визита на стадион "Лудогорец Арена" (преди "Дянко Стефанов") победи селектирания с неизвестни за широката публика имена от школата, познати играчи от други (до скоро) отбори като Христо Попадийн и Янаки Смирнов и трима с дълъг стаж в първия състав като Михаил Александров, вратаря Георги Аргилашки и португалеца Витиня. Именно присъствието на тримата и неутрализирането им прави победата ни още по-значима!

Но освен 3-те точки за класирането, има няколко интересни подробности, касаещи Дунав Русе след тази среща. Най-вече адмирации за духа, характера, вярата и самочувствието! Подобен значим успех като гост на негостоприемен стадион в Б-група не бяхме имали отдавна. А кога за последно спечелихме с 3:2? Със сигурност ви изникват спомени за равенства 2:2, в които малко не е стигало за крайния успех. Но това малко всъщност е много - равно е на комбинация от физически сили, себераздаване, психически възможности и много работа в лятната подготовка. Въпреки грешката в отбрана за 2:2 не се огънахме и не се примирихме с равния.

Преди срещата старши треньорът Веселин Великов се надяваше на късмет. Не може да се отрече, че си го заслужихме. Също така, победата дойде след две повеждания в резултата, нелепо изравняване и победен гол, на резерва, малко преди края. За голяма част от познавачите, голмайсторите за Дунав със сигурност са изненадващи - това бяха дошлите през юни от "Локо" (ГО) и "Нефтохимик" Юлиан Ненов и Петър Патев и привлеченият преди година Светослав Читаков.

Съумяхме да не допуснем напрежение в близост до вратаря ни в самия край, когато главният съдия със сигурност щеше да "подаде" ръка на давещите се "орли".

Победното попадение дойде като награда за усилията през целия мач на играчите, треньорите и русенските фенове. Споменавайки последните, трябва да им се отдаде заслуженото уважение за това, че устояха на жегата и най-вече на неизгодната позиция за гледане на мача. За разлика от много други агитки, ние не си тръгнахме с наведени глави от "клетката" в Разград.

Остава всичко това да бъде подплатено също с добра игра и подобаващ резултат срещу втория отбор на "Литекс" в Русе в събота, 1 август, от 18 часа







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: