Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стартира национална кампания за пътна безопасност
Автор: Екип Ruse24.bg 15:45 / 25.01.2011Коментари (7)1175
© Ruse24.bg
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков днес откри кампанията по пътна безопасност "Разчитай на спирачките си. Не спирай живота!", която се провежда под негова егида.

По време на събитието министър Цветков заяви, че техническата изправност и най-вече изправността на спирачките на автомобила е от голямо значение за безопасността на движение. Един от приоритетите на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е пътната безопасност. През последната година и половина бяха предприети много мерки в тази посока, като спирането на корупцията и търговията с шофьорски книжки, както и затягането на контрола над пунктовете за технически прегледи, заяви Александър Цветков.

МТИТС стартира и редица кампании, свързани с качеството на гумите и отработените газове на автомобилите. В следствие на тези действия и работата на другите ангажирани институции по проблема, през 2010 г. броят на жертвите на пътя е намален до нивото през 1965 г., когато колите са били с пъти по-малко, което означава, че през миналата година тенденцията е обърната. Това показва, че действията на държавата чрез промяна в законодателството и провеждане на кампании, водят до реални резултати, които се измерват със спасени човешки животи, каза още министър Цветков. Въпреки че проверката и смяната на спирачната течност не е задължителна министър Александър Цветков апелира към всички шофьори да обръщат повече внимание на качеството на спирачната течност и ги призова да се възползват от безплатните тестове, които са част от кампанията.

В рамките на кампанията организаторите ще оборудват 50 автосервиза и автоцентъра в цялата страна за безплатно тестване на състоянието на спирачната течност. До момента оборудваните сервизи са 19.

Кампанията "Разчитай на спирачките си. Не спирай Живота!" е първата по рода си у нас с такава насоченост и цели да изостри вниманието на обществеността за превенцията на пътни произшествия, причинени от негодна спирачна течност и чрез това да се повлияе за намаляване на пътнотранспортните произшествия в България.

Проектът по пътна безопасност "Разчитай на спирачките си. Не спирай живота!" ще бъде официално номиниран на 1 февруари 2011 г. в Брюксел от Европейската комисия за пътна безопасност в категория - "Големи мултинационални компании".

Кампанията се провежда под патронажа на министър Александър Цветков, с партньорството на: КАТ, Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движение по пътищата, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всеки шофьор е наясно,кога се удря внезапна спирачка и кога се отделя педала от газта,за да се намали скоростта.Той пределно е наясно,че без спирачка е за никъде и първото нещо щом се качи на превозното средство е да провери-СПИРАЧКИТЕ!
0
 
 
АБС :) хехе как е в лигаво време или лед ? Вяра е права !
0
 
 
"Разчитай и на разума си. Всеки живот е ценен!"
0
 
 
Не виждам смисъл от тази кампания с този предтекст.Нали всяка година ходим на технически преглед,а и всеки изградил навици на шофьор е наясно дали има или няма спирачки.Никой не иска да катастрофира.Министре,направете кампания:За всеки нова и сигурна кола.
0
 
 
е то освен тъпотии в тази държава аз дръго не съм видяла
+1
 
 
Кампания с името:Разчитай на спирачките си. Е нема такава тъпотия!!Трябва да шофираш така ,че спирачката да ти е последния изход. Мислено,мислено-недомислено...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Реформи в БДЖ
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: