Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
"Дунав“ в празничната програма за Великден на Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:12 / 07.04.2015Коментари (0)1384
©
"Нека мачовете ни от плейофите са част от предстоящото празнуване на Великден, а не въпреки него". Това сподели днес членът на УС на БК "Дунав Русе" Иван Иванов.

Както вече съобщихме, баскетболистките на "Дунав 8806″ посрещат "Хасково 2012″ в първите два мача от 1/2-финалната фаза на плейофите в НБЛ-жени, на "Разпети петък" и "Велика събота", 10 и 11 април, от 18 ч. в залата в русенския квартал "Здравец".

Няколко часа по-рано пък футболният отбор, носещ името на голямата европейска река, посреща "Провадия" в мач от поредния кръг на Североизточната "В" група. От ръководството на "драконите" се съобразиха със значението на баскетболната среща и изтеглиха с 1 час по-рано своя двубой, който ще започне от 15, вместо от 16 ч. Целта е всички спортни фенове да да подкрепят и двата отбора и да имат достатъчно време, за да се придвижат от Градския стадион до зала "Дунав".

"Искам да благодаря специално на футболния клуб в лицето на неговия президент д-р Симеон Симеонов, че направи максималното, за да преместят своя мач. По принцип клубовете винаги се конкурират, но за щастие ние имаме много добро разбирателство и комуникация между двата клуба", сподели по този повод треньорът на "Дунав 8806″ Георги Божков.

Той добави, че подготовката на "сините феи" върви по план. "Нашето предимство е именно публиката. Затова трябва да играем така, че да "възпламеним" залата. Отборът като цяло е в добра спортна форма. Направихме подготовка, съобразена с натрупаната психическа и физическа умора. Имаме свой план, който следваме. Няма обаче тактика, която да е успешна, ако няма дисциплина и отборен дух. Ще играем и срещу противник, от когото загубихме в последния си мач. Направихме доста сериозен анализ на това как и защо се случи това", каза още Божков, като не пропусна да отбележи, че все пак има разлика между плейофите и полуфиналната фаза на турнира за Купата на България, където дунавки отстъпиха на тима на Елена Станкова.

Една от най-добрите баскетболистки у нас и основна състезателка в редиците на шампионките Жаклин Златанова сподели, че всички в отбора са настроени за успех в предстоящите решителни мачове. "Цял сезон сме се подготвяли за този момент. Сезонът бе тежък, имахме и добри моменти, имахме и спадове. Всеки мач се готвихме, като за най-важния мач за сезона. Това от една страна изтощава, но от друга и ни калява именно за плейофите. Много е важно да запазим концентрация в тези моменти. Наясно сме, че не всеки ден е Великден, но се надяваме в този момент да получим и подкрепата на нашата публика. Тя е доказвала, че го може. Затова и съм сигурна, че хората ще отделят малко време от празника си, за да го споделят с нас", каза още баскетболистката.

Иван Иванов коментира и тази част от клубната дейност, която е скрита за широката публика. "Мога да кажа, че сме добре структурирани и освен, че между състезателките няма контузии, няма и финансови такива. В добро финансово здраве сме и очакваме успех в плейофите. Много е важно за нас да постигнем едно добро класиране, а това значава само шампионска титла. Това би помогнало и да продължим развиваме този отбор и занапред. За да е реално обаче домакинското ни предимство в мачовете с "Хасково 2012″, трябва да има пълна зала. Нека това да е част от предстоящия празник Великден, а не да е въпреки него", коментира още Иванов.

Той отчете и една основна прилика на видяното от него при гостуването му в Тренто на волейболния треньор Радостин Стойчев. "Най-важното, което видях и установих, че ние сме намерили успешен модел, който прилича на техния - много работа в тренировките, един всеотдаен треньор, и прамахване на случайностите, като фактори, които помагат или пречат", заяви по този повод членът на клубната управа на БК "Дунав Русе".

Още по темата: общо новини по темата: 58
29.04.2015
29.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: