Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Шокиращо! Дунав 8806 прекратява дейността си, проектът е изчерпан
Автор: Екип Ruse24.bg 14:19 / 04.05.2016Коментари (2)2268
© БК Дунав 8806
Рестарт на баскетбола в Русе бе обявен днес.

"Настоящият баскетболен клуб "Дунав" прекратява дейността си. Чувстваме се изморени. Проектът е изчерпан емоционално", това заявиха на нарочна пресконференция днес президентът на клуба Красимир Трифонов и колегите му от управителния съвет Иван Иванов и Младен Ганчев.

Всички състезателки и треньорът Георги Божков са освободени с едномесечно предизвестие. Спазени са всички нормативни уредби в това отношение. Изплатени са им всички възнаграждения.

В тази връзка бе изказана благодарност към всички тях за това, че са в края на сезона са стиснали зъби и въпреки немалкото здравословни проблеми и контузии са влезли пределно мотивирани в плейофите и са завършили първенството с медал.

Все пак бе гарантирано, че предстои регистрация на нов клуб, в чиято основа да стои развитието на детско-юношеската школа. Инициатор на идеята е Младен Ганчев, който сподели, че евентуално при намиране на достатъчно съмишленици сред русенския бизнес и местната власт ще се сформира и представителен отбор, който обаче ще разчита единствено на млади таланти.

"Още преди година подадох оставка. Все пак поех ангажимент и завършихме и този сезон. Аз съм вече 6 години в баскетбола. За тези 6 години сме 4 пъти шампиони и 4 пъти носители на Купата на България. През тази година записахме и сравнително прилично участие в евротурнирите. На практика ние вече няма какво да постигнем в България. Чувствам вътрешна демотивация. В това решение много голяма роля взе и федерацията. Тяхната последователност и тенденциозност в определена посока довежда до много теми за размисъл и обикновено с негативен край", заяви Трифонов, като коментира, че на няколко пъти в решаващи моменти през последните 2 години отборът от Русе е бил "заклан" от определени рефери.

Отбелязано бе отново, че прекратяването на дейността на настоящия клуб не се дължи на резултатите през последния сезон или на финансови проблеми.

"Клубът не е фалирал. Нямаме неразплатени задължения към състезателки и треньор. Поехме дори всички разходи по операцията на Радостина Димитрова. Проектът се изчерпа като енергия, а не като финанси. Това е обществен проект, в който влязохме със съзнанието и енергията, че подкрепяме нещо позитивно. Изпълнихме и една своя мечта, която през 2011 г. звучеше налудничаво - постигнахме две победи в евротурнирите в новата зала в Русе. Проектът обаче изчерпа емоциалния си заряд", сподели Иван Иванов.

"Този проект е без аналог. Успехите му се дължат на Красимир Трифонов, Иван Иванов, както и на един човек, на който баскетбола, а и футбола дължи много - Свилен Иванов. Ангажиментите към школата ще бъдат изпълнени и през тази година докрай. Именно заради всички тези деца ще регистрираме новия клуб. Ще запазим тези над 120 момичета и момчета, които ще продължат да тренират и да се състезават в по 5 възрастови групи под ръководството на 4 треньори. Имам уверението на по-голямата част от спонсорите и успешният модел на ВИП-клуба, че ще продължат да подпомагат новия клуб. Ако русенската общност, Общината, бизнесът покажат и докажат, че искат, можем да имаме и млад перспективен отбор, пред който няма да се търсят резултати веднага, а постепенно изграждане", сподели Младен Ганчев.

От възраждането на баскетбола в Русе преди около 10 години до момента отборът, носещ името на голямата европейска река, претърпя няколко промени в ръководния и треньорския си състав, както и различни добавки към името.

През това време той се превърна в неизменен претендент за отличие и спечели 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови отличия за шампионата, както и 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала в надпреварата за Купата на България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поредната простотия! Не съм чувала досега отбор да се нарича проект и то да бъде изчерпан когато е на върха!
0
 
 
Както е казал народа "Хубава работа, ама българска...."
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: