Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (2)
Първо издание на международното бягане "Гюргево-Русе“
Автор: Екип Ruse24.bg 15:41 / 20.09.2016Коментари (0)703
©
Днес в Заседателна зала на Община Русе се проведе пресконференция по повод провеждането на първото издание на Международно бягане на Свободния дух "Гюргево - Русе" (Free Spirit Run Giurgiu - Ruse). На нея присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, зам.-кметът на Община Гюргево - Йонут Чака, организаторът на проявата и председател на Спортен лекоатлетически клуб "Дунав" - Евгени Игнатов и председателят на Спортен клуб "Дунарея" - Адонис Пую.<
©
p>Г-н Григоров откри пресконференцията с думите:

"Радвам се, че има интерес към събитието. Това е един съвместен маратон в името на приятелските отношения и свободния дух между Русе и Гюргево."

Г-н Чака изрази благодарност към организацията от българска ст
©
рана:

"Община Гюргево е домакин на едно много специално събитие на интернационално ниво. Тази идея е приета с много ентусиазъм и е пример как приятелството между нациите кара хората да живеят по-здравословно. Надявам се и други съседни градове да последват нашия пример."

От организатора г-н Игнатов стана ясно, че заявление за участие са подали над 250 души, а крайният срок е бил удължен до днес. Най-многобройно е българското и румънското участие, а сред записалите се има французи, италианци, австрийци, японци, унгарци и молдовци.

Събитието е както за професионалисти, така и за любители на спорта, разделени в три категории - над 18, над 40 и над 50-годишна възраст, а наградният фонд е в размер на 12 500 лв. Известни български атлети ще се включат в състезанието - сред тях са Станислав Ламбев, Христо Мойсев, Стоян Владков, Маринела Нинева, Милка Михайлова, Шабан Мустафа и др.

Международното бягане е с дължина на трасето 15 км, което ще стартира от центъра на гр. Гюргево и ще завърши в центъра на гр. Русе. Състезанието се организира от Община Русе, Община Гюргево, Спортен лекоатлетически клуб "Дунав", Спортен клуб "Дунарея", Българската и румънската федерация по лека атлетика, с подкрепата на Министерството на младежта и спорта.

Събитието е уникално по рода си, защото за първи път се организира пробег, който да преминава от една държава в друга. Маршрутът преминава през основните пътни артерии на Гюргево, пресича река Дунав през моста на приятелството, след което на българска територия преминава през бул. "Тутракан", ул. "Доростол", бул. "Съединение", ул. "Петко Д. Петков", пиаца "Дунав", а финалът е на площад "Свобода".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: