Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Няма такъв лош късмет! Дунав изпусна Монтана след куп уникални пропуски
Автор: Екип Ruse24.bg 21:57 / 16.10.2016Коментари (0)1498
© Ruse24.bg
Дунав и Монтана завършиха 1:1 в мач от 10-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Лудогорец Арена" в Разград. Иван Михов (9) вкара за гостите, а точен за "драконите" бе резервата Васил Шопов (81).

По този начин русенци имат актив от 18 точки, с който те запазиха 4-ото си място във временното класиране.

Още в 9-ата минута гостите от Монтана откриха резултата след статично изпълнение. Маркиньос центрира от фаул в наказателното поле, където Иван Михов засече с глава за 0:1.

След това дунавци упражниха сериозен натиск и до края на двубоя изпуснаха над 5 чисти положения за гол.

В 22-ата минута играчите на Дунав претендираха за дузпа. Удар от дистанция на Мирослав Будинов се отби от защитник на Монтана. Русенци смятаха, че има игра с ръка от Юлиян Чапаев в тази ситуация, но реферът веднага даде знак играта да продължи.

В 37-ата минута късметът помогна на Дунав. Шоко намери Маркиньос в наказателното поле, бразилецът с пета подаде към Георги Коруджиев, който стреля от границата на наказателното поле. Вратарят Мартин Луков изби, но негов съотборник за малко да си отбележи автогол. В крайна сметка топката бе изчистена в корнер.

В края на първото полувреме Атанас Атанасов центрира и Юлиян Ненов стреля с глава необезпокояван в наказателното поле. Топката обаче мина на сантиметри от вратата.

В началото на втората част Антон Огнянов центрира остро от фаул, при което никой не засече топката, а вратарят на Монтана Христо Иванов я изби в горната греда.

В 57-ата минута Дунав остана с човек повече след изключителна глупост на Раиф Мурадов. Само в рамките на 30 секунди той си заработи два жълти картона и бе изгонен.

В 63-ата минута Дунав пропиля невероятен шанс за гол. Мирослав Будинов изведе Антон Огнянов зад защитата и той падайки стреля към вратата. Топката обаче мина на сантиметъри в аут.

Малко след това Антон Огнянов пак беше изведен зад защитата от Мирослав Будинов. Последва шут срещу Христо Иванов, но стражът на Монтана изби с една ръка в корнер.

Минута по-късно Антон Огнянов пробва шанса си от фаул, но за кой ли път Христо Иванов спаси мрежата си суха.

Четвърт час преди края след центриране от корнер Искандар Джалилов засече с глава, а Иванов отново изби. Последва добавка на Милчев, който стреля също с глава, но уцели гредата.

В 76-ата минута имаше греда и за Монтана. Фернандо да Силва направи самостоятелен пробив и стигна до наказателното поле, където намери Петър Атанасов, но неговият удар срещна гредата.

Така се стигна до 81-ата минута, когато влезлият като резерва Васил Шопов най-после изравни резултата. Бранимир Костадинов центрира почти от тъчлинията към наказателното поле, където Шопов беше изпуснат от защитниците на Монтана и с лек удар покрай вратаря прати топката в мрежата за 1:1.

В оставащите минути късметът за пореден път избяга от дунавци и те пропуснаха страхотни възможности.

В 88-ата минута Мирослав Будинов беше намерен от Юлиян Ненов и нахлу в наказателното поле. Ударът му обаче намери мрежата, но от външната ѝ страна.

В последната минута гредата за втори път спаси Монтана. Бранимир Костадинов проби по фланга и стреля, но топката рикошира в страничния стълб след избиването на Христо Иванов.

Дунав игра в състав: Мартин Луков, Диян Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Петър Патев, Искандар Джалилов, Ивайло Раденцов (42- Васил Шопов), Самир Аясс (65- Бранимир Костадинов), Антон Огнянов (84- Николай Колев), Юлиян Ненов, Мирослав Будинов.



Още по темата: общо новини по темата: 3
13.10.2016
12.10.2016
11.10.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: