Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Русе има вече своя Музей на спорта
Автор: Екип Ruse24.bg 16:01 / 18.10.2016Коментари (0)1338
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев преряза лентата на съвременния музей на спорта "Луи Айер" в Булстрад Арена Русе.

"Който не помни и почита историята, няма бъдеще. Русе има много спортни герои, с които гражданите да се гордеят и да показват на децата си. Това са хора, които са вдъхновявали много младежи по времето, когато са се състезавали. Нека бъдат вдъхновение за русенските деца и чрез техния пример много от тях да се запалят по спорта", каза министър Кралев.

"Благодаря на Община Русе и мениджмънта на Булстрад Арена за това, че направиха този музей. Дано Русе да даде пример и на други градове в страната", добави той.

В церемонията по откриването на съвременния музей на спорта "Луи Айер" участваха още кметът на Русе Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев, председате

©
лят на Общински съвет Русе проф. Христо Белоев, ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева, зам.-областният управител Валентин Колев, представителят на основния инвеститор в Булстрад Арена Цветомир Анастасов, общински съветници, мениджмънта на спортната зала, известни спортисти от близкото минало, участници в експозицията на музея.

Кметът на Русе Пламен Стоилов изрази благодарност към министър Кралев за подкрепата, която оказва на спортните проекти на общината.

Експозицията в музея на спорта в Булстрад Арена включва медали, купи, грамоти, снимки и артефакти от историята на спорта в Русе. В музея са представени едни от най-великите съвременни спортисти, прославящи града и България - Любо Ганев, Валентин Йорданов, Христо Марков, Анелия Нунева, Таню Киряков, Нешка Робева, Рахмат Сукра, Веселин Топалов, Евгени Игнатов и др.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: