Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Стана му навик! Карагарен избухна за трети път с два гола за Дунав!
Автор: Екип Ruse24.bg 20:54 / 24.02.2017Коментари (87)1456
Дунав удари Ботев (Пд) с 2:0 като гост в мач от 21-ия кръг на Първа лига, който се игра на базата на жълто-черните в Коматево, предаде кореспондент на Ruse24.bg от Пловдив. И двете попадения за гостите вкара юношата на Локо (Пд) Бирсент Карагарен в 45-ата и 70-ата минута.

В средата на първото полувреме капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов изпусна дузпа, която бе свирена за игра с ръка в пеналта на Мирослав Будинов.

По този начин Ботев не успя да влезе в Топ 6 на временното класиране. Пловдивчани остават с актив от 27 точки на 7-ото място, докато Дунав е 6-и, но с 31 точки.

Бирсент Карагарен беше посрещнат с мощни освирквания и ругатни от привържениците на Ботев, заради престоя си в градския съперник Локомотив. Нападателят обаче им отговори с два гола, а при първия от тях дори провокира феновете, след като съблече фланелката си и спринтира към централната трибуна, за да се радва.

Така той има вече 3 попадения на базата в Коматево, като първото бе с екипа на Локо при успеха с 2:1 за Купата на България преди години.

Иначе Ботев беше по-активният отбор на терена и през първото полувреме пропусна две идеални възможности да открие резултата.

Още в 9-ата минута Омар Косоко засече с глава една топка, но тя срещна гредата.

В 25-ата минута централният нападател на Дунав Мирослав Будинов игра с ръка в наказателното поле и реферът Станислав Тодоров отсъди дузпа. Зад топката застана капитанът Лъчезар Балтанов, но вратарят Станислав Антонов усети посоката на удара и улови.

В последната атака през първата част Дунав поведе. Самир Аясс напредна по десния фланг и центрира на далечна греда. Там Бирсент Карагарен бе оставен непокрит и спокойно си спря топката с гърди и с шут с десния крак я насочи към долния ляв ъгъл на Иван Чворович за 0:1.

След почивката Ботев отстъпи инициативата и по-активният отбор беше този на гостите от Дунав. Странното беше, че жълто-черните не успяха да създадат нито едно голово положение през вторите 45 минути.

Дунав имаше веднъж основателни претенции за дузпа, които бяха подминати от рефера. Бирсент Карагарен бе задържан за фланелката от Радослав Терзиев, но Станислав Тодоров се направи, че не е видял добре ситуацията.

Въпреки това мачът бе решен в 70-ата минута след втори гол на Бирсент Карагарен, като асистенцията беше на бившия му съотборник от Локо (Пд) Бранимир Костадинов. Асеновградският Гарет Бейл проби по дясното крило и почти от аутлинията подаде към Бранимир Костадинов. Той беше с гръб към голлинията и веднага върна към Карагарен, който прати топката в мрежата за 0:2.

Ботев: Иван Чворович, Радослав Терзиев, Виктор Генев, Лазар Марин, Цветомир Панов, Лъчезар Балтанов, Омар Косоко (80- Борис Тютюков), Серкан Юсеин (46- Фелипе Бризола), Тодор Неделев, Антонио Вутов, Фернандо Виана (73- Милко Георгиев).

Дунав: Станислав Антонов, Диян Димов, Олексей Ларин, Атанас Атанасов, Петър Патев, Искандар Джалилов, Васил Шопов, Самир Аясс (89- Хубчев), Бирсент Карагарен (74- Юлиан Ненов), Мирослав Будинов (84- Ндуйе Муйеци), Бранимир Костадинов.

Още по темата: общо новини по темата: 4
26.02.2017
23.02.2017
23.02.2017
22.02.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 25.02.2017 г.
+1
 
 
Малцинството от Лайнаут-джамия се посра в темата. Все едно са Лудогорец. Не си гледат старците и пайтаците, дето карат на бонбоните на Еду, ами тръгнали да дрискат. Как не разбрахте, че въобще не ни липсвате, бежанци тъмно-боядисани. Но пък кефа е голям, като ви гледам как ви тресе комплекса от БОТЕВ.
на 25.02.2017 г.
0
 
 
Колеги спрете да се е....те с жълтурите,защото всички в БГ футбола сме еднакви. Да не забравяме,че и ние сме били на техният хал,че както виждаме тези проблеми не подминаха дори грандовете,които си мислеха,че са вечни и всесилни.
0
 
 
За мое огромно съжаление се оказах прав преди 5 месеца, когато коментирах победата ни като гости над Дунав с 2:1. http://sport.plovdiv24.bg/671783.html?shcom=2352552 След публикациите от последните дни пролича болната истина, че Ботев е обречен на фалит и се е запътил към окръжните групи, освен ако:1.Ангел Палийски и кликата около него не се оттеглят. 2. Дойдат хора с предприемаческо мислене, които знаят как да управляват бизнес проекти. 3. Членската маса на "Кауза Колежа" не стане поне 7-8 хиляди. Тъжно или не, футболът отдавна е бизнес и като всяка частна инициатива, ако разходите не могат да се покриват и няма приходи, следва фалит.Господ да ни помага!
на 25.02.2017 г.
-1
 
 
Сбогом жълти цигани. На никой няма да липствате.
0
 
 
Края ви наближава,ЖЪЛТА МИРИЗЛИВА ИЗМЕТ !!!
-2
 
 
Чисто Тото. Жълтурците изобщо не играха второто полувреме, дори и не помня нещо по опасно положение да са имали второто полувреме. Гледам ревнахте Общината да ви разваля концесията, за да може да ви помогне по този начин, ами когато ние искахме помощ от общината за земята в Тракия друга песен пеехте. Жълтурци не ви се присмивам на положението защото колелото се върти . Помня колко обиди имаше от вас за Коко и Тотото му, Помня и как се молехте отборът ми да бъде закрит и ходихте и пеехте за смърта на Жоро Илиев, Помня и как идваха ваши директори да крадат деца от нашата школа....много още неща помня и никога децата ми няма да са фенове на селското ви отборче с селски манталитет фенове. Само ще кажа ГОСПОД ГЛЕДА
+2
 
 
Ботев винаги го е имало, и пак ще го има! Някой се опитва да унищожи 4те най-големи ЦСКА, Левски, Боте и Локомотив! Пловдив е на Ботев и Локо и със"майните" шега не бива! Тиквата не е вече фактор във България и всеки ще си понесе отговорностите! Само Ботев!!!
-2
 
 
Честито измет гнусна, пред второ разпадане сте и от там няма връщане. На никой няма да липсвате. Деца на яташки шаврантии.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: