Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Феновете на Дунав с гневна декларация: Търпението ни не е безгранично
Автор: Екип Ruse24.bg 09:41 / 14.03.2017Коментари (0)2168
©
Феновете на Дунав излязоха с гневна декларация относно бавно течащия ремонт на градския стадион в Русе.

Ruse24.bg публикува текста без редакторска намеса:

Съдбата изправи нас, феновете на "Дунав", пред предизвикателството да подкрепяме любимия ни отбор във всички нива на футбола в България през последните 25 години, докато той не се завърна той в елита.

Чухме обещанието през 2014 г., че до 2 години отборът ще е сред най-добрите и Русе ще посрещне отново елитни мачове. Някои си спазиха обещанията и отборът заслужено е там, но други - не и той не играе в Русе. Чухме, новите изисквания, свързани с рестарта на футбола в България, които видите ли били в полза и на феновете. Така се стигна до там да "домакинстваме" на 60 км от Русе, докато тече и дългоочаквания ремонт на Градския ни стадион, който ще му осигури по-добър терен и осветление.

"Изненадващите" дъждовни дни през пролетта обаче отново спряха ремонтните дейности. Така беше и с "изненадващия" за всички сняг през зимата.

Припомняме, че след много обявления, обещания и промени на дати за различните процедури едва в средата на октомври започнаха реалните дейности. Дата беше 18 октомври и дори тогавашният спортен министър Красен Кралев гръмко обяви началото и на стадиона се появи един багер да разкопава терена. До края на 2016 г. обаче фирмата-изпълнител "Тарктур" ЕООД намери едва 30-ина календарни дни, в които отчете, че условията са били подходящи за работа.

И така до последната подранила първоаприлска шега за приключване на ремонтните дейности на 20 март с възможност русенци да наблюдават живо на Градския стадион решителния мач за първата шестица на "Дунав" със "Славия" в последния кръг от редовния сезон. Срещата е дори 13 дни след това и точно ден след 1 април, но дали и тогава съоръжението ще е въведено в експлоатация?!?

В опит да си отговорим на този въпрос поглеждаме състоянието на стадиона в момента. На терена, на който би следвало да има дренаж, който би следвало да е подравнен и нивелиран в очакване на тревната настилка, която пък от поне десетина дни пристига "утре", личат не една и две локви след "изненадващия" пролетен дъжд през март.

Освен това се оказа, че тепърва Министерството на младежта и спорта обявява и обществена поръчка за изготвяне на технически паспорт на обекта.

Да, ние сме търпеливи. Да, ние вярваме. Вярваме в дракони, а доскоро вярвахме и в сини феи.

Ние вярваме, че отборът ни въпреки, че не е изиграл нито едно домакинство ще завърши редовния сезон в топ 6, защото футболистите, треньорите и ръководството доказаха, че искат и могат да са там, въпреки "доброжелателите" ни.

Затова ние отново ще ги подкрепим в Разград - при гостуването ни на "Лудогорец" на 18 март, събота, от 17:30 ч. Записванията за организирания транспорт вече текат на познатото място - при Нели Йорданова в агенция за недвижими имоти "Стефани" на ул. "Ангел Кънчев" 23.

Преди това обаче всички ще заявим категорично, че търпението ни не е безгранично. Ще напомним защо искаме бързо и качествено приключване на ремонтните дейности на Градския стадион. За целта организираният транспорт за мача в Разград ще потегли именно от там, от мястото където трябва да домакинства "Дунав" от Русе.

Призоваваме всички русенци, които ще подкрепят "драконите" срещу шампиона на България за последните 5 години, да се присъединят към нашата форма на протест и да бъдат с нас от 14:45 ч. пред портала на т.нар. ученически вход на Градския стадион. След това ще потеглим заедно в колона към Разград.

Нека да покажем за пореден път, че Русе е жаден за футбол и си иска отбора тук и сега!

ДУНАВ ЗАВИНАГИ

Още по темата: общо новини по темата: 115
01.06.2017
25.05.2017
16.05.2017
15.05.2017
20.04.2017
19.04.2017
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: