Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Капитанът на България: Имаме шансове за първо място в групата
Автор: Екип Ruse24.bg 10:23 / 18.01.2018Коментари (0)2655
© БФТ
Капитанът на националния отбор на България по тенис за "Фед къп" Дора Рангелова е на мнение, че нашите момичета имат реални шансове за първо място в предварителната група. Тимът на България попадна в група "А" заедно с отборите на Сърбия и Грузия на турнира за "Фед къп", който ще се проведе в зала от 7 до 10 февруари в естонската столица Талин.

Само първият в групата ще продължи към полуфиналната фаза в състезанието. Там победителят от група "А" ще играе срещу победителя от група "D", където попаднаха отборите на Полша, Турция, Австрия и Латвия. Победителите от полуфиналите ще играят за класиране в по-горната група на "Фед къп", а последните два отбора изпадат от група I на зона Европа/Африка.

България ще бъде представена от Виктория Томова, Изабелла Шиникова и дебютантките Джулия Терзийска и Гергана Топалова.

Ето какво каза пловдивчанката Дора Рангелова относно жребия, очакванията за представянето и подмладяването на отбора ни:

- Отново ще играем срещу Сърбия и Грузия. Как оценявате този жребий и какви са шансовете на нашите момичета?

- Мисля, че имаме съвсем реални шансове да станем първи в групата. Оценявам шансовете ни като много сериозни, въпреки че не играем с най-добрите си ракети, а с две момичета, които са от най-младите. От друга страна се паднахме в група с три отбора, а не с четири, което е малко по-трудно, защото въртележката може да стане сериозна. Ако играеш в група с четири тима, имаш малко повече шансове.

- През тази година е България ще се представи с доста по-различен състав за "Фед къп". Каква е причината за тази промяна?

-Основната причина е, че аз като капитан и БФТенис сме си поставили за цел да подмладим отбора. Мисля, че с представянето си през миналата година Гергана Топалова заслужи мястото си и сега е моментът да й дадем шанс вземе участие в толкова сериозно състезание. Целта за подмладяване на тима е да може да се даде шанс и на младите тенисистки. Да могат да се включат в такъв формат и да придобият нужния опит. Съжалявам много за Сесил, че не успя да се включи, защото има доста сериозна травма. Отборът е окомплектован добре и се надяваме на добри резултати.

- Плюс или минус е , че имаме две дебютантки в отбора. Опасявате ли се не да прегорят в битките, защото това ще бъдат първите им мачове за националния отбор на България?

- Няма да им лесно, защото не всеки може да играе за националния отбор на България поради факта, че тенисът е индивидуален спорт и малко трудно състезателките се приспособяват да играят за отбор. От друга страна имат шанса да покажат това, което могат. Дай Боже, това да е плюс за нашия отбор. Когато се започне с един по-млад отбор, не може да търсим резултати веднага, макар че българинът иска всичко да се случва веднага. В близките четири години искаме да наложим по-млади тенисистки, за да може да придобият нужния опит и дано след две-три години вече да имаме един сериозен състав.

- Ще имате ли възможност да направите тренировки с момичетата преди заминаването за първенството?

- Да, планирали сме да направим един тридневен лагер точно преди заминаването, защото повечето състезателки преди това са на турнири. В момента, в който приключат участието си, ще се съберем в София, за да можем да се видим и потренираме заедно. Имам уверението от Магдалена Малеева, че ще се включи в лагера с идеята да помогне на по-младите. Да им даде съвети на база големия опит, който има. Имаме нужда по-опитните, по-добрите бивши играчи да помогнат на по-младите и да им дадат повече увереност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: