Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
България с втора победа в Лигата на нациите
Автор: Екип Ruse24.bg 13:44 / 27.05.2018Коментари (0)5166
©
Мъжкият национален отбор на България приключи по най-добрия начин участието си в първия състезателен уикенд на Волейболната лига на нациите! В китайския град Нинбо тимът ни надигра Аржентина с 3-1 (19-25, 25-19, 25-21, 25-22) гейма и се поздрави с втори успех в надпреварата! Далеч от родината, в трети пореден мач, нашите момчета бяха подкрепяни от малка, но много гласовита агитка.

Сблъсъкът предложи много емоции от първата до последната точка, а "Българските Лъвове“ отстъпиха в откриващия гейм с 19-25. В следващите три части състезателите водени от селекционера Пламен Константинов вдигнаха оборотите и успяха да стигнат до пълен обрат, който им осигури нови три точки.

Невероятен мач за тима ни изигра Николай Учиков! Диагоналът беше ефективен в атака и стана топреализатор с 26 точки! Светослав Гоцев се оказа непробиваем край мрежата за нападателите на Аржентина и приключи срещата с 13 точки, от които 5 блокади, а много силно се представи и Валентин Братоев, който допринесе с 15 точки. За южноамериканците Бруно Лима приключи с 12.

Така България приключи турнира в Нинбо с две победи и една загуба, след като в първия ден "Трикольорите“ надиграха домакина Китай с 3-2, а в събота отстъпиха на САЩ с 1-3.

Във втората седмица от Лигата на нациите сблъсъците ще се пренесат в България. От 1 до 3 юни националите ни, водени от Пламен Константинов, ще разчитат на подкрепата на родната публика в София. "Лъвовете“ играят съответно срещу Сърбия, Австралия и Русия в столичната "Арена Армеец“.

От 15 до 17 юни националният отбор на България очаква гореща подкрепа и от емблематичните фенове във Варна. Тогава, в зала "Конгресна“ в Двореца на културата и спорта в морската столица волейболистите ни се изправят срещу олимпийския шампион Бразилия, Франция и Канада.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Отличиха Якуб Пьотровски на церемонията във футбола
Носител на "Оскар" уважи наградите във футбола
Избраха най-добрите в минифутбола
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Петър Хубчев заслужи приза "Лъвско сърце – Трифон Иванов"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: