Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Селекционерът на България: Този отбор има надежда и бъдеще
Автор: Екип Ruse24.bg 15:26 / 19.10.2018Коментари (0)2043
© БФВ
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван Петков направи оценка за представянето на световното първенство в Япония, като заяви, че тимът е взел максимума и показва надежди за бъдещето.

"Този отбор показва, че има надежда и бъдеще. За световното пъвенство смятам, че като резултати и представяне дадохме максимума на този етап. Направихме едно достойно представяне. Трябва да бъдем горди с това представяне".

"Влязохме малко по-притеснени в това световно първенство, с малко по-свито сърце срещу Италия, но след това направихме добри игри. Съжалявам за мача с Турция. Във всички други мачове имахме шансове и моменти, но не ни достигна опит срещу топ отборите. Но като цяло се представихме на ниво срещу тези противници. Победихме добри тимове, които не са по-слаби от нас и имат сериозни състезателки. Затова мога да кажа, че  представянето ни е позитивно".

"Има разлика в отборите и тя е натрупания опит. Но той идва от участието в такива форуми. При нас има млади волейболистки, които тепърва ще вървят нагоре. Някои от тях вече качиха доста стъпала. Разликата е в детайлите, отделните елементи и фази в играта. С Китай играхме като равен, въпреки че загубихме. Оценяваме всяка една стъпка, която правим. Този мач ни показа, че можем да играем срещу топ състезателки като равни и дори да ги надиграваме в определени моменти. Всяка една среща имаше тежест за бъдещото развитие на отбора и целия щаб, но има какво да се желае във всяка една фаза от играта. Най-важното са детайлите. Те не са видими за всички, но момичетата се стараят изключително много. Яд ме е, че не направихме нито една победа срещу най-силните".

"След представянето ни това лято се видя респект от страна на съперниците. Има много уважение в отношението към нас от страна на щабове и състезателки. А в нашия тим има повече увереност. Видях плам и светлина в очите на състезателките и това е най-важното".

"Относно пътя ни към Токио 2020 ще говорим, след като излезе официалната ранглиста и видим кои са ни съперниците. При всички положения в олимпийските квалификациите ще бъде много трудно. Ако не успеем от първата квалификация, ще имаме и втори опит. Ще преследваме тази цел до самия край", завърши Иван Петков.
Още по темата: общо новини по темата: 211
14.10.2022
27.09.2022
13.09.2022
10.09.2022
28.08.2022
26.08.2022
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: